Glazen balustrades

Mogelijkheden glazen balustrades

Wil je je balkon, trap of vide een elegante en ruimtelijke uitstraling geven? Het laten plaatsen van een glazen balustrade zorgt niet alleen voor een onbelemmerd uitzicht, het verhoogt ook de waarde van je huis. En ondanks de vaak slanke constructie zijn de glazen balustrades van Glasatelier van Opdorp van hoge kwaliteit, veiligheid glas en daardoor veilig voor iedereen. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is bij het laten plaatsen van een glazen balustrade? Kom dan langs in onze showroom of neem contact op met een van onze specialisten. We vertalen graag je wensen en ideeën naar een passend ontwerp.

Glazen balustrades zowel buiten als binnen

Een glazen balustrade kan in verschillende functies en zowel binnen als buiten toegepast worden. Wil je een glazen balustrade binnen plaatsen, dan is dat bijvoorbeeld mogelijk bij een overloop, vide of als bescherming tegen het vallen op een trap. Hiermee is het een elegant alternatief voor een railing of hekwerk. Je kunt een glazen balustrade buiten vaak terugvinden als Frans balkon of als glazen wand bij een balkon of dakterras.

Glazen balustrade prijzen

Bij het laten plaatsen van een balustrade van glas hebben verschillende factoren een invloed op de prijs. Binnen de verschillende systemen kan er namelijk een behoorlijk prijsverschil optreden. In alle gevallen maakt Glasatelier van Opdorp gebruik van veiligheidsglas dat voldoet aan de laatste eisen. Benieuwd naar de kosten voor het laten plaatsen van een glazen balustrade? Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze die past bij je wensen en budget.

Voordelen van een glazen balustrade

Het plaatsen van een glazen balustrade neemt een aantal voordelen met zich mee. Onze balustrades die wij leveren zijn namelijk van gehard/gehard-gelaagd veiligheidsglas, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de duurzaamheid en onderhoud. Een andere grote voordeel van glas is dat het, ten opzichte van bijvoorbeeld hout, gemakkelijk schoon te maken is. Met een volglazen balustrade krijgen galerijen, trappen en vides een strakke transparante uitstraling en is het uitzicht vanaf balkons onbelemmerd. Dit zorgt in veel gevallen voor een waardestijging van en huis. Een glazen balustrade is dus altijd een slimme investering.

VRIJBLIJVEND ADVIES AANVRAGEN

Glazen balustrade op maat gemaakt

Glasatelier van Opdorp stelt altijd de hoogste eisen aan kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Daarom worden onze glazen balustrades vervaardigd van gehard-gelaagd glas waarbij dikte en uitvoering per project worden bekeken. Net zoals al onze glazen wanden, kunnen we ook dit product uitvoeren in mat glas of met een print. Glazen balustrades kunnen worden gemonteerd met:

  • Balusters: hierbij wordt het glas met klemmen bevestigd aan RVS staanders.
  • Klemprofielen: het glas wordt in een aluminium vloerprofiel geplaatst. Een RVS handgreep komt boven op het glas.
  • Adapters: voor maximale visuele transparantie, door toepassing van RVS adapters tegen de trap en/of verdiepingsvloeren.

Glasatelier van Opdorp heeft een eigen atelier en kan daardoor elke glazen balustrade op maat maken. Tijdens een afspraak in onze showroom zorgen wij ervoor dat je weet wat je bestelt. Onze specialisten horen dan ook graag wat jouw specifieke wensen zijn.

Glazen balustrade plaatsen

Bij het plaatsen van een glazen balustrade staat veiligheid bij Glasatelier van Opdorp voorop. Balustrades kunnen volledig uit glas bestaan, of wij monteren het glas in een frame, zodat wij een stevige constructie kunnen realiseren. Hiervoor gebruiken we duurzame materialen om de kwaliteit van de glazen balustrade te waarborgen. Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten voor advies of vraag direct een offerte aan. Graag delen wij onze jarenlange ervaring met onze klanten om tot de perfecte oplossing te komen.