Monumentenglas

Monumentenglas: isolatieglas historische panden

Bij het plaatsen of vervangen van het glas in monumentale gebouwen en historische panden begrijpen we dat het belangrijk is dat de authentieke uitstraling behouden blijft. Daarnaast wordt het ook in veel gevallen door de overheid verplicht gesteld. Daarom levert Glasservice Noord / Glasatelier van Opdorp isolatieglas aan monumenten waarbij je kunt blijven genieten van de historische karakter van het pand. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is bij het laten plaatsen van monumentenglas? Glasservice Noord / Glasatelier van Opdorp heeft alle mogelijkheden en kosten op een rij gezet.

Soorten monumentenglas

Omdat het glaswerk van een pand bepalend is voor de uitstraling, biedt Glasservice Noord / Glasatelier van Opdorp verschillende soorten isolatieglas voor monumenten aan. Vroeger was het zo dat het glas niet strak en vlak was zoals dat tegenwoordig het geval is. Er werden andere technieken gebruikt waardoor het glas meer onregelmatig was. Om deze uitstraling te bewaren is er speciaal ambachtelijk (voor 1920) en klassiek (tussen 1920 en 1960) monumentenglas met een coating op de markt gebracht. Dit glas is te krijgen in verschillende diktes en isoleert veel beter dankzij de coating die op het glas is aangebracht. Deze coating reflecteert de warmte naar binnen, zodat deze niet verloren gaat. Dit type glas is verkrijgbaar als enkel glas, isolatieglas en gelaagd glas.

Daarnaast is er ook dubbel glas voor monumentale panden. Dit glas is verkrijgbaar vanaf 8 mm dik en speciaal voor ramen en deuren in monumenten ontwikkeld. Het is dun genoeg om gebruikt te worden in bijna alle situaties. Bovendien wordt ook dit dubbelglas uitgevoerd als getrokken glas. Het heeft daardoor ook de onregelmatige spiegeling die kenmerkend is voor monumenten.

Voorzetramen

Een laatste optie is het gebruik van voorzetramen. Voorzetramen, of eigenlijk achterzetramen, isoleren het gehele raam, waardoor tochtproblemen tot het verleden behoren en een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Hierbij blijven de bestaande ramen op hun plek zitten, maar worden er ramen voor de bestaande ramen geplaatst. Op die manier werkt de lucht tussen de beide glazen als een soort buffer waardoor de warmte veel beter op de plek blijft waar het op dat moment aanwezig is. Ook zorgen de voorzetramen voor uitstekende geluidsisolatie

VRIJBLIJVEND ADVIES AANVRAGEN

Monumentenglas prijs per m2

De kosten van monumentenglas zijn grotendeels afhankelijk van de dikte van het glas. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn met verschillende diktes, lopen de prijzen hiervan logischerwijs sterk uiteen. De dikte van het glas varieert namelijk van 3 tot 10 mm. Voor enkel monumentenglas van slechts een aantal millimeter dik liggen de kosten rond de €50 à €60 per m². Kies je voor dubbel monumentenglas dan ligt de prijs tussen de €220 en €250 per m². Benieuwd naar de mogelijkheden en eventuele kosten voor het vervangen van monumentenglas in jouw pand? Neem vrijblijvend contact op met onze specialist op het gebied van monumentenglas. Graag gebruiken we de kennis die we in de afgelopen tientallen jaren hebben opgebouwd om tot een advies op maat te komen.

Monumentaal glas op maat

Ons glas kan onder andere gebruikt worden voor historische en/of monumentale panden, boerderijen, pakhuizen en kloosters. Kortom zeker alle panden die onder de monumentenzorg vallen. Ben je benieuwd wat Glasservice Noord / Glasatelier van Opdorp voor jouw monument kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Subsidie monumentenglas

De subsidies voor het laten plaatsen isolatieglas dekken vaak slechts een klein gedeelte van de totale kosten. Toch is het altijd aan te raden om via de energiesubsidiewijzer te kijken of jouw gemeente subsidie geeft voor het plaatsen van monumentenglas. Ondanks het feit dat je niet alles vergoed krijgt, verdien je de investering in een paar jaar terug omdat je minder kwijt bent aan energiekosten.

Offerte monumentenglas aanvragen

Benieuwd naar wat Glasservice Noord / Glasatelier van Opdorp voor jou kan betekenen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met een van onze specialisten op of vraag direct een offerte aan. Graag delen wij onze jarenlange ervaring met onze klanten om ervoor zorg te dragen dat monumentale panden hun authentieke uitstraling behouden met het comfort van nu.