info@glasservicenoord.nl |

Monumentenglas

Monumentenglas laten plaatsen

Monuglas is dun isolatieglas, waarbij de spouw gevuld is met een Argon of Krypton gas. Hiermee wordt een passende isolatiewaarde geleverd voor bijvoorbeeld historische panden waar de sponningen niet aangepast kunnen worden en de authentieke uitstraling behouden dient te blijven. Bij het plaatsen of vervangen van het glas in monumentale en historische panden begrijpen we dat het belangrijk is dat de bestaande uitstraling behouden blijft.  Daarom levert Glasservice Noord Monuglas aan monumenten, zodat je kunt blijven genieten van de historische karakter van het pand.

glas-in-lood-768x1024

Doe inspiratie op

Ambachtelijk en klassiek monuglas

Om de klassieke uitstraling te bewaren is er speciaal ambachtelijk (voor 1920) en klassiek (tussen 1920 en 1960) Monuglas met een coating op de markt gebracht. Dit glas is verkrijgbaar in verschillende diktes en isoleert veel beter, dankzij de coating die op het glas is aangebracht. Dit type glas is verkrijgbaar als enkel glas, isolatieglas en gelaagd glas.

Monuglas voor monumentale panden

Dubbel glas voor monumentale panden is verkrijgbaar vanaf 8 mm dik en is speciaal ontwikkeld voor ramen en deuren in monumenten. Het is dun genoeg om gebruikt te worden in bijna alle situaties. Dit dubbelglas wordt ook uitgevoerd als getrokken glas en heeft daardoor ook de onregelmatige spiegeling kenmerkend voor monumenten.

Voorzetramen

Een laatste optie is het gebruik van voorzetramen. Voorzetramen isoleren het gehele raam waardoor je tocht tegengaat en een aangenaam binnenklimaat creëert. Hierbij blijven de bestaande ramen op hun plek, maar worden er ramen voor de bestaande ramen geplaatst. Op die manier werkt de lucht tussen beide glazen als een soort buffer, waardoor de warmte veel beter op zijn plek blijft. Ook zorgen de voorzetramen voor uitstekende geluidsisolatie.

Vacuümglas op maat

Glasservice Noord is officieel installeerder van FINEO vacuümglas en levert daarmee één van de best isolerende glassoorten op de wereld.

Het dunne isolatie glas zorgt voor een hoog wooncomfort, elegante uitstraling, uitzonderlijk hoge thermische isolatie met een indrukwekkende geluidsdemping én een ongeziene duurzaamheid.

FINEO-glas heeft een thermische isolatiewaarde van 0.7 W/m2K wat overeenkomt met drievoudige beglazing en is tot 8 keer beter dan enkele beglazing.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak en bespreek de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wij leveren de volgende type voorzetramen:

  • Aluminium voorzetramen met enkel glas
  • Aluminium voorzetramen met gelaagd glas
  • Aluminium voorzetramen met geluidswerend gelaagd glas
  • Aluminium voorzetramen met isolerende beglazing
  • Aluminium voorzetramen in een stelkozijn met spanjolet sluiting
  • Hardglazen voorzetramen

 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden!

glas-in-lood-768x1024

Onze voordelen

Glasservice Noord heeft een eigen atelier en kan daardoor elke glazen achterwand voor in een keuken op maat maken. Zo zijn uitsparingen voor stopcontacten en schakelaars geen enkel probleem.

Wil je meer weten?

Graag delen wij onze jarenlange ervaring met onze klanten om ervoor te zorgen dat je monumentenglas helemaal volgens wens is. Onze specialisten zorgen dat je nog jarenlang kunt genieten van dit mooi stukje glas. Onze showroom is enkel op afspraak te bezoeken.

Neem contact op

Benieuwd naar wat Van Opdorp Glas voor jou kan betekenen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met een van onze specialisten op of vraag direct een offerte aan.

Op vakantie

Tijdens de bouwvak zijn wij van vrijdag 28 juli tot en met zondag 20 augustus gesloten. Voor spoed zijn wij uiteraard wel bereikbaar. Je kunt ons bij spoed telefonisch (073 – 203 38 16) of per mail (info@glasservicenoord.nl) bereiken.